Energetske pločice s kikirikijem i čokoladom

Cure, žene – nije bitno volite li kuhat ili ne.

Nije bitno znaš li kuhati ili čitaš moj blog jer voliš gledati slike kolača. Nije bitno jesi li visoka ili niska cura, imaš li pjegice ili zeleno – ružičastu kosu. Ne moraš biti ničija tuđa princeza. Moraš biti svoja princeza – u štiklama ili tenisicama, bez obzira na izgled i interese.

Ne moraš znati kuhati za druge – moraš znati kuhati za sebe. Jer kad žena napreduje, čitav narod napreduje. Cijeni svoje prijateljice i žene – i one koje imaju tri dečka ili cure istovremeno, i one koje su odlučile nikada ne imati nikog. I one koje vikendom popiju pola birtije, pa nedjelju provedu u krevetu, i one koje nedjelju provedu na ranojutarnjoj misi. I one koje rade i one koje ne rade. I one koje slušaju cajke i one odrasle na Mozartu. Jer u smrti smo ionako svi – isti.

Poštuj muškarce. One pristojne, one koji žive poput tebe. Pošteno, srdačno prema drugima, uvažavajući tebe i sebe. Budi im prijateljica, supruga, majka, sestra, ljubavnica. Budi im što god im želiš biti. Poštuj njih i neka oni poštuju tebe.

Zadrži svoj glas i nemoj dopustiti da netko govori umjesto tebe. Jednako si vrijedna doktorica kao i neki doktor, učiteljica kao i učitelj, kuharica kao i kuhar, mama kao i tata. I tvoje vrijeme nakon posla jednako je vrijedno kao nečije tuđe vrijeme. Ti nisi jedina osoba u svom kućanstvu, ona koja sve radi, osim ako to želiš. Društvo tvoju vrijednost MORA pratiti i cijeniti. Vikni mu to u uho, viči kako najbolje znaš jer konačno imaš to pravo.

 

Energetske pločice s kikirikijem i čokoladom

  • Difficulty: težina: jednostavno
  • Print

Kikiriki pločice su jednostavne i brzo gotove, super za naporne dane s premalo vremena. Sastojke izblendajte i ohladite te režite na pločice, a možete im dodati i začine, suho voće, sjeckane oraščiće – zabavite se i uživajte.
Sastojci:

  • 220 g kikirikija (neslanog, neprženog)
  • 60g lanenih sjemenki (4 žlice)
  • 40 g chia sjemenki (4 žlice)
  • 6 žličica meda
  • 8 žlica otopljenog kokosovog ulja
  • 2 žličice kakaa
  • 40 g kokosa
  • 50 g čokolade

Kikiriki popržite na suhoj tavici da se zagrije i pusti arome (može poprimiti zlatnu boju, ali pazite da ne zagori). Još toplom kikirikiju dodajte lan, chiu, med i kokosovo ulje. Sve izblendajte u blenderu da dobijete pastu. Umiješajte kakao i opet izblendajte da se masa sjedini.

U smjesu dodajte kokos i ručno umijesite. Smjesu utisnite u kalup (moj je imao dimenzije 22x14cm) obložen papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi i stisne u frižideru.

Ako želite, otopite 50 g čokolade na pari i prelijte preko smjese i ohladite. Režite na pločice.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.