Sladoled od banane i jagoda

Jeste  li za nešto malo i  slatko? Za ružičasto, kremasto, a opet dovoljno ledeno da vas ohladi? Za nešto sa samo toliko kalorija koliko ih sadrži jedna banana i nekoliko jagoda, uz samo žlicu vode? Za malo mirisa i arome svježe mente?

I sad kad ste to pročitali, mislim da vam nije više toliko vruće 😉

Ako pratite različite blogove, vidjet ćete da je ovaj sladoled postao hit. Dakle, radi se o sladoledu sa samo jednim osnovnim sastojkom, a to je banana.  Zamrznuta i izmiksana postaje kremasta i sladoledna, bez ikakvih drugih dodataka.
 
Možete, dakle, napraviti sladoled samo od banane – zamrznuti ju, izmiksati, pa još malo zamrznuti i to je to. Ja sam ovaj malo nadopunila jagodama i mentom.
Tom osnovnom sladoledu od banane možete dodati i druge okuse koje volite – čokoladu, možda karamel umak, različito voće…
 
A ako vas ovo nije nagovorilo da probate ovakav sladoled, jedino opravdanje vam je ako zbilja ne volite 
banane 🙂
                                                                                   
                                                                                   ***
Sastojci (za 4 kuglice):
 
 • 1 banana
 • jagode
 • listići svježe mente
Bananu i jagode zamrznite (ili koristite vć smrznute jagode iz dućana, ja sam imala takve), zatim izvadite iz zamrzivača i ostavite nekoliko minuta vani, tek toliko da ih možete miksati (ali neka ostanu većim dijelom zamrznute).
Zatim ih miksajte štapnim mikserom ili u blenderu, dok ne dobijete gustu pastu. Ako je potrebno, dodajte žlicu – dvije vode. Dodajte listiće mente i opet promiksajte.
Stavite u posudu, poklopite i vratite u zamrzivač. Hladite dok ne postane čvrsto, ali da možete vaditi žlicom (sladoled možete svakih 15 minuta promiješati pa vratiti u zamrzivač).
Preciznu količinu sastojaka nisam pisala, ja sam stavila 1 bananu i to mi je bio okvir. Dodajte jagoda koliko želite i listića mente također, po okusu. Možete i zasladiti, ali meni nije bilo potrebno.
Ako ne pojedete sav sladoled ili slažete više, možete ga natrag zamrznuti, samo ga prije ponovnog posluživanja izvadite van da omekša.
                                                                   ***
 
 
A sad nakon receptića, odrađujem svoj dio i dijelim nagradicu koju sam dobila od drage Nevene s bloga Hleb i Lale.

 

 

 Usredotočila sam se na blogove kojima Nevena nije dala nagradu koju treba proslijediti na 5 blogova koji imaju manje od 200 sljedbenika. Nadam se da sam uspjela, svaki od ovih blogova mi je drag i zaslužuje različite nagrade. Svi se trudimo i dajemo sve od sebe, a ove nagrade doživljavam kao priznanje za trud. Mogla bih izabrati najmanje 20 blogova kojima bih dala nagradu, ali drago mi je podijeliti je s ovim blogovima:
 
 
 
 
 

31 thoughts on “Sladoled od banane i jagoda

 1. Ma i ja… radila sam prvo samo od banane, i onda sad ovaj s jagodama. Totalno je jednostavno, ali bilo bi mi žao ne objaviti koliko je praktično! 🙂 Hvala!

  Like

 2. Čestitke na nagradi, zaslužena je!
  Sladoled je mrak, spojila si jagode i banane koje obožavam i baš bi mi dobro došao jučer po tim paklenim vrućinama da se rashladim.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.