Bloggers Weekend Challenge @LifeClass Terme Sveti Martin

Trebala su mi ta dva dana. Dva dana izvan grada, dva dana s najboljim ljudima, dva dana čistog gušta.

#bwc2014lifeclass
 
#termesvetimartin
Od 5. do 7. prosinca nekoliko blogera i ja proveli smo vikend u Lifeclass Termama Sveti Martin na prvom ikad u Hrvatskoj održanom Bloggers Weekend Challengeu.

Počelo je neočekivanim mailom, od Saše. Kaže Saša, pozvani ste na Bloggers Weekend Challenge! Prvi u Hrvatskoj, na savršenoj lokaciji, uz najbolju hranu i pića. Nastalo je brujanje i zujanje u blogosferi, ali ovo je ponuda koja se ne odbija. Uz našeg domaćina Sašu, za svu je organizaciju zaslužna i Tihana, svima već dobro poznata blogerica Just Cake The Cupcake i prava maherica u svom poslu.

Nakon nekoliko tjedana, stigao je i mail preko kojeg smo, posljednji put, potvrdili svoj dolazak na najbolje i najveće organizirano blogersko druženje u Hrvatskoj.

U petak smo stigli na samo upoznavanje, uzbuđeni i gladni, a sam je doček već počeo gozbom u Pubu Potkova u sklopu Lifeclass Termi Sveti Martin. Fenomenalna pizza, razne salate, meni omiljene kobasice i odličan ambijent. Drveni stolovi i stolice, rustikalno uređenje, a nimalo “drvena” hrana. Dapače, večera je bila odlična!

Skoro bih mogla i reći da smo u subotu prošli cijelo Međimurje, toliko truda su naši domaćini uložili u organizaciju izleta i hrane (da, ručkovi, večere, snackovi, degustacije i grickanja postali su lajtmotiv cijelog vikenda! :))

Nakon doručka (na kojem nas je sv. Nikola počastio i medenjakom), krenuli smo u Vinsku kuću Hažić na degustacije vina i na izazov u prepoznavanju sorti vina. Uz svako vino domaćica nam je objasnila njegove karakteristike i poslužila kruh s bučinim uljem i najbolji čips od jabuka koji sam ikada jela.
No, najveći dojam na mene ostavio je divan prostor kuće – drveni podovi, zidovi, stolice i stolovi, prekrasne lampe na zidovima i ljupka domaćica koja nas je dočekala u narodnoj nošnji i sa širokim osmijehom 🙂

OPG Hažić bavi se i proizvodnjom jabuka i, ako vam vina nisu toliko zanimljiva, svakako isprobajte jabuke i proizvode od jabuka. Vrhunski su 🙂

(foto: Nikolina Peruško)
 
Kako smo mi jedna sasvim vesela i aktivna ekipa, tako smo dan započeli vinima, krenuli na desert i tek tada na “konkretno”.
Slasticama su nas počastili u jednom od najboljih hrvatskih restorana Mala hiža, bajkovitom mjestu u kojem vrlo lako možete zaboraviti na vrijeme i poželjeti provesti tamo i hm… nekoliko dana. Kamin uz stol, rakija, domaća međimurska gibanica (ujedno i najbolja koju sam probala) poslužena sa sladoledom od bučinog ulja i karameliziranih bučinih sjemenki. Kao da nas to nije dovoljno oduševilo, mousse torta od kestena, čokolade i mandarina oborila nas je s nogu.

Taj obrok ponavljam. Obavezno. Domaćini iz Male hiže, može već sutra? 🙂

(foto: Nikolina Peruško)
(foto: Nikolina Peruško)

Kad se čovjek ovako dobro najede, onda je i sasvim pristojno da protegne noge. Posjetili smo naftno polje u Međimurju, a zatim se zaputili prema Mlinarskoj kući gdje smo razgledali mlin, te ručali uz divnu rijeku Muru. Načelnik općine Sveti Martin objasnio nam je štošta o Međimurju i samom Svetom Martinu pa je naš boravak dobio i edukativni karakter. Ne može čovjek samo jesti 🙂

(foto: Nikolina Peruško)
 
(foto: Nikolina Peruško)

Zatim, brzo u auto i pravac prema spomeniku krumpiru (da, da, i to postoji!) i zatim u Čakovec na adventski program. Božić dolazi… :))

No, vjerujte mi, ništa vas ne može pripremiti na opuštanje koje možete doživjeti u termama… 2 sata čiste uživancije u jacuzziju i bazenu s termalnom vodom, a ako ste hrabri, možete otplivati i u vanjski bazen. 🙂
Sve o termama pogledajte ovdje.

O samom hotelu ne moram puno, mislim da fotografije govore više od riječi: klik! Osim u samom hotelu, možete se zabaviti i na biciklističkim stazama i golf terenu, unajmiti svoj vlastiti apartman ili jednostavno uživati u ljepotama Međimurja 🙂 A ono što je meni svakako najzanimljivije je činjenica da je hotel izuzetno poznat po gastronomiji 🙂

U nedjelju se većina blogera zaputila prema Varaždinu i poznatoj Gustolato slastičarnici koja ih je ugostila, pogostila, a svi su izašli sretni i ošećerenog brka 🙂 Preporučam Gustolato!

Na Bloggers Weekend Challengeu bili su: naši domaćini Saša i Tihana Just Cake The Cupcake, Tamara Bite My Cake, Mateja M`s Bakery, Darko Darkova web kuharica, Andrea Voće i Povrće, Persa Beauty&Sweets, Saša Crumbs from my table, Tadeja T&T Kitchen, Dražen i Ivana Šminkerica. Posebno moram istaknuti Nikolinu s bloga Nicky`s Bakes jer je većina fotografija u ovom postu njezina. Njezin je blog tek u začetku, no svakako preporučam da ga pratite, kao i sve ostale 🙂

2 thoughts on “Bloggers Weekend Challenge @LifeClass Terme Sveti Martin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.