Čokoladna torta s malinama i rumom

Nijedan desert ne daje toliko ljubavi kao torta. Pa evo, ljubav u torti, ljubav u duplom izdanju 🙂

 • Dvije su torte, donja je 28 cm, a gornja 24 cm. Radi se o ovoj torti, samo što sam, umjesto višanja, koristila maline. U manjoj torti nema voća nego je cijela natopljena rumom (i biskviti i krema).
 • Ukrašena je fondantom. Moram priznati da ja inače nisam veliki fan fondanta, ali vrlo je dobar kad se torta transportira na neko udaljeno mjesto, čvrst je, zadržava oblik, a daje i onaj wow efekt.
 • Na vrhu je jedna ušećerena ruža koja je ušećerena tako da je premazana malo rjeđim šećernim sirupom i posipana kristal šećerom. Inače se takve ruže najbolje šećere kad se premažu bjelanjkom, ali nisam to radila jer je tortu jelo puno ljudi i stajala je na stolu neko vrijeme pa premazivanje sirovim bjelanjkom nije bila dobra opcija.

Torta je velika, čokoladna, zasitna, rađena finim i kvalitetnim sastojcima. Kao i sve ostale na blogu 🙂

***

I think nothing can express love as much as a cake. So, here it is, love in a cake 🙂

 • I made two cakes, the bigger one is 28cm, and the smaller one is 24 cm. I used the recipe for this cake, I just put raspberries instead of sour cherries in the bottom cake, and I used (a large amount) rum for the smaller cake (for the cake and the frosting).

42 thoughts on “Čokoladna torta s malinama i rumom

 1. Anja, koji si ti majstor!!!
  E stvarno, torta najbolje pokazuje koliko ti je do nekog stalo. Potrebno je vreme da se posveti, da se bude pažljiv a onaj kome to nije posao i ko se uhvati pravljenja ovakve lepotice, znači samo jedno-da mu je jako stalo do te osobe:)

  Like

 2. prelepa je….!!
  fascinirana sam tom ruzom jer je ostala nekako sveza…kazes da je sirup bio redak, ok…pretpostavljam da si samo malo umocila latice, onako samo krajeve pa si samo te krajeve posula secerom, jel' tako ?

  Like

 3. Ja latice lagano, lagano premažem sirupom (koristim kist za premazivanje), najviše samo vrhove latica, da. I onda posipam kristal šećerom, pa ostavim da se lagano zalijepi pa opet malo posipam i ostavim neko vrijeme da se osuši… Čak se ni ne mora do kraja osušit, samo da ne curi sirup. A koristim sirup zato da se šećer ima na što zalijepiti.
  Inače je to najpraktičnije raditi s lagano razmućenim bjelanjkom, pa onda posipaš šećerom i ostaviš da se ruža osuši, no nisam to ipak radila da nemam brige zbog sirovih jaja 🙂
  Hvala na lijepom komentaru i nadam se da sam ti pomogla! 🙂

  Like

 4. Kad sam vidjela ovu tortu ja sam ostala bez riječi.. torta je wow, nadmašila si samu sebe! Svaka čast na ovom remek djelu.. kad sam vidjela ovu torticu, iako i sama volim peći torte i kolače, poželjela sam ovu tvoju na svom vjenčanju 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.